Dwusemestralne podyplomowe studia kierowane są do pasjonatów i poszukiwaczy smaku, miłośników designu i kulinariów, restauratorów, menadżerów restauracji, kucharzy, dziennikarzy i blogerów kulinarnych. Jak informuje uczelnia, ich celem jest kształtowanie wiedzy i rozwijanie umiejętności związanych z szeroko pojętym food designem , zapoznanie słuchaczy z twórczymi sposobami kreowania i wykorzystywania kulinariów. W gronie wykładowców znajdzie się wiele autorytetów z zakresu zarówno gastronomii, jak i projektowania, m.in. Wojciech Modest Amaro (szef kuchni pierwszej w Polsce restauracji z gwiazdką Michelin), Piotr Bikont (dziennikarz, publicysta i krytyk kulinarny), Tomasz Deker (mistrz cukiernictwa), Elżbieta Hibner (była wiceminister zdrowia, finansów w rządzie Jerzego Buzka) czy dr hab. Małgorzatę Czudak (wykładowca ASP, projektantka mody). Szczegółowy program studiów i inne informacje na temat kierunku na stronie łódzkiej ASP.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]
- Zofia Zborowska urodziła! Dała drugiej córce wyjątkowe imię [FOTO]
- Katarzyna Niezgoda zabrała męża na salony. Jej mina zdradza wszystko [ZDJĘCIA]