Spróbować będzie można poza tym bardziej tradycyjnych potraw ich autorstwa, m.in. grillowanego oscypka z konfiturą i miodem, grzanki ziołowej z serem korycińskim, zupy na wędzonce z grzybami oraz piernika w karmelowej polewie. Gotować będą finaliści tegorocznej edycji programu – łodzianka Klaudia Budny oraz pochodzący z Uniejowa - Adam Kozanecki, jak również Karina Zuchora, Sylwia Malinowska i Pieczone jabłko z kaszanką, śledzia w sosie piernikowym oraz jaglany budyń przygotują w najbliższy weekend w Porcie Łódź uczestnicy telewizyjnego show kulinarnego „MasterChef”. z poprzednich edycji programu. Gotowanie i degustacja świątecznych dań odbędzie się w namiocie rozstawionym na parkingu Portu Łódź na świeżym powietrzu, tuż przy wejściu do sklepu Ikea.
Początek o godz. 12. Mistrzów kuchni będzie można spotkać do około godz. 18.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Pogrzeb Jacka Zielińskiego wydarzeniem ostatnich lat. Koncerty jak na festiwalu
- Zborowska pokazała, co zrobił z nią poród. Nie zgadniecie, kogo za to wini [FOTO]
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
- Dom reżysera wystawiony na sprzedaż za 1,5 miliona złotych. W tle rodzinny dramat