Pewnie także tym tokiem myślowym poszła Magda Gessler. Naczelna kucharka kraju w jednym z ostatnich odcinków „Kuchennych rewolucji” odwiedziła pewną restaurację na Śląsku. Postanowiła wprowadzić zmiany w menu i zaproponowała dania, takie jak: marynowane kurki, pieczeń śląska czy barszcz z małosolnych ogórków.
Autorka była zadowolona z pomysłu, czego nie można powiedzieć o tych, którzy obejrzeli program. Nie brakło krytycznych głosów. Oto jeden z nich:
„Pani Gessler zna Ślązaków lepiej niż sami Ślązacy? Jako Ślązak typowe dania dla naszej kuchni zamówiłem w restauracji może dwa razy w życiu. Jak wychodzę z domu, to chcę czegoś innego, a nie żuru, rolady i wursztu”.
NORBLIN EVENT HALL
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?