1/6
Galette des rois to tradycyjny wypiek przyrządzany 6...
fot. David Gaboriaud

Galette des rois to tradycyjny wypiek przyrządzany 6 stycznia we Francji.

2/6
Galette des rois nadziewane jest masą migdałową zwaną...
fot. unsplash.com

Galette des rois

Galette des rois nadziewane jest masą migdałową zwaną frangipane.

3/6
Rodzynki to częsty dodatek do ciasta drożdżowego formowanego...
fot. unsplash.com

Brioche des rois

Rodzynki to częsty dodatek do ciasta drożdżowego formowanego na kształt korony Trzech Króli.

4/6
We wschodniej części Francji galette des rois przyrządzane...
fot. unsplash.com

Jabłka do galette des rois

We wschodniej części Francji galette des rois przyrządzane jest z dodatkiem masy migdałowej i jabłek.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Wypadek na alei Mickiewicza!

Wypadek na alei Mickiewicza!

Mercedes-Maybach EQS SUV. Polska prezentacja topowego SUV-a z oferty Mercedesa

Mercedes-Maybach EQS SUV. Polska prezentacja topowego SUV-a z oferty Mercedesa

Sałatka z tuńczykiem w lżejszej, wiosennej wersji. Zanotuj przepis na później

Sałatka z tuńczykiem w lżejszej, wiosennej wersji. Zanotuj przepis na później

Zobacz również

Wypadek na alei Mickiewicza!

Wypadek na alei Mickiewicza!

Mercedes-Maybach EQS SUV. Polska prezentacja topowego SUV-a z oferty Mercedesa

Mercedes-Maybach EQS SUV. Polska prezentacja topowego SUV-a z oferty Mercedesa