- Czuję się wspaniale, lekko zestresowana, lecz bardzo dumna z tego, że to miejsce powstało i że mamy od razu pełną salę ludzi. Mam nadzieję, że ugościmy ich zacnie, tak jak bym chciała - mówi Klaudia, której wsparcia podczas otwarcia restauracji udzielił inny znany w Łodzi kucharz, Damian Marchlewicz z Hell's Kitchen (obecnie szef kuchni w Klubie Wino).
Karta lokalu będzie mieć charakter śniadaniowo-lunchowy, z naciskiem na świeżość produktów i codzienną zmienność menu, w którym dominować ma swojska, polska kuchnia, choć nie bez akcentów bardziej międzynarodowych, jak wczorajsze penne arrabiata z chorizo, które uzupełniało pierwsze menu zawierające również karczek pieczony w sosie z zielonym pieprzem z puree ziemniaczanym i marynowanymi buraczkami, filet z kurczaka w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami podawane z warzywami na parze, paprykę faszerowaną, krem z pieczonego kalafiora z ziołową oliwą i czarnuszką oraz ogórkowa na wędzonce.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Dorosły syn Grechuty uciekł z domu na dwa lata. Prawdę powiedział po jego śmierci
- Tak wyglądają nieznani uczestnicy "Rolnik szuka żony". Fani muszą sporo nadrobić...
- Syn Bachledy-Curuś poszedł z ojcem w miasto! Przypomina mamę? | ZDJĘCIA
- Daniel Martyniuk uciekł z Polski. Niewiarygodne, kto mu towarzyszy