MKTG SR - pasek na kartach artykułów

W strefie Piotrkowska 2017 trwa Festiwal Śniadań Świata [zdjęcia]

MR
W Egipcie rano je się ciecierzycę, bób, pomidory z oliwą, przegryza je dyniową brioszką. W Singapurze tost z brioszki je się z jajkami w koszulce albo smaruje dżemem kokosowym. W Turcji do pieczywa podaje się jaja w koszulce, jogurt naturalny z oliwą, chili, szczypiorkiem i szpinakiem. Takie cudzoziemskie śniadanie zamawiają w sobotę klienci w jednej z restauracji w strefie Piotrkowska 2017 w ramach Festiwalu Śniadań Świata.

– Zainteresowanie jest duże, klienci rezerwują stoliki już w piątek po południu – mówi Edyta Bednarz z personelu restauracji.
W innym lokalu serwowano trzy wersje śniadania, pomysłu szefa kuchni. Jedna z nich przypominała włoskie smaki – ciabatta z pastrami,czyli chleb z wołowiną.

Festiwal trwa też w niedzielę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany