Porcja na 10 osób.
Składniki:
mięso na wywar 0,7kg
parówki 5szt
włoszczyzna paski 400g
pieczarki 500g
papryka św. czerwona 3szt
kukurydza konserwowa 2 puszki
groszek konserwowy 1 puszka
pomidory 4szt
Przyprawy:
sól
papryka czerwona ostra
liść laurowy
majeranek
Sposób przygotowania:
Mięso gotujemy do miękkości i kroimy w paski. Do wywaru wrzucamy przyprawy, pokrojone mięso, dodajemy włoszczyznę, ; pokrojone w kostkę pomidory i gotujemy 5 minut. Wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki, kukurydzę i groszek (razem z wodą z puszki), gotujemy 5 minut. Pokrojoną w długie paski paprykę wrzucamy do gara. Kroimy parówki w paski długie i cienkie i do gara. Po max 5 minutach i co naturalne końcowym doprawieniu, podajemy. Można na talerzu zrobić kleksa ze śmietany i jakiś zielony liść rzucić ale to już perwersja kulinarna.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hit! Pokazali taniec Radwańskiej i jej koleżanek. Tak balowała na weselu znajomych
- Widzowie dopatrują się romansu w TzG! Drobne gesty zdradzają wszystko
- Od sutenerki i żony gangstera do celebrytki. Tak Kaźmierska pięła się na szczyt
- Padliśmy, gdy zobaczyliśmy z bliska stopy Heleny Vondrackovej! Ten widok poraża