Pewnie także tym tokiem myślowym poszła Magda Gessler. Naczelna kucharka kraju w jednym z ostatnich odcinków „Kuchennych rewolucji” odwiedziła pewną restaurację na Śląsku. Postanowiła wprowadzić zmiany w menu i zaproponowała dania, takie jak: marynowane kurki, pieczeń śląska czy barszcz z małosolnych ogórków.
Autorka była zadowolona z pomysłu, czego nie można powiedzieć o tych, którzy obejrzeli program. Nie brakło krytycznych głosów. Oto jeden z nich:
„Pani Gessler zna Ślązaków lepiej niż sami Ślązacy? Jako Ślązak typowe dania dla naszej kuchni zamówiłem w restauracji może dwa razy w życiu. Jak wychodzę z domu, to chcę czegoś innego, a nie żuru, rolady i wursztu”.
Urszula i Krzysztof Cugowski. Koncert Fajansowe sny 2024 we Włocławku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Iza Krzan w skąpym bikini pręży się przy mamie. Strój podtrzymują tylko liche sznurki
- Kozidrak w Opolu uciekła dziennikarzom. Gawliński mówi, jak naprawdę się zachowuje
- Ewa Gawryluk wzięła ślub przed sześćdziesiątką! Ukrywała męża przed mediami
- Zawadzka ostatecznie skazana za oszustwa podatkowe! Mamy wyrok! Musi słono zapłacić