MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Michel Moran, juror „MasterChefa”, gotował w Łodzi

(izj)
Bavarois owocowe i coulis z truskawek (czyli sos z tych przetartych owoców) oraz waniliowy krem brulee „jak w Paryżu” przygotował w poniedziałek (30 listopada) w Łodzi pochodzący z Francji Michel Moran - jeden z trzech jurorów polskiej edycji telewizyjnego show „MasterChef”. Mistrz kuchni, a także od 2004 r. właściciel i szef restauracji w budynku warszawskiej Opery Narodowej, pojawił się z wizytą w studiu kulinarnym Book&Cook mieszczącym się w OFF Piotrkowska przy ul. Piotrkowskiej.

Wizyta jurora w Łodzi była związana z rozstrzygnięciem konkursu „Juror MasterChef w Twoim domu”, który na początku września został ogłoszony przez producentów telewizyjnego show kulinarnego. By wziąć w nim udział, trzeba było wypełnić formularz zgłoszeniowy na stronie internetowej, a w nim wskazać okazję do świętowania i uzasadnić, dlaczego juror ma odwiedzić konkretną osobę. Spośród nadesłanych zgłoszeń wszyscy trzej jurorzy: Magda Gessler, Ania Starmach i Michel Moran wybrali najciekawsze trzy i nagrodzili jej osobistymi wizytami.

WIERSZYKI ANDRZEJKOWE. ŻYCZENIA DLA ANDRZEJA

ŻYCZENIA DLA ANDRZEJA, WIERSZYKI NA ANDRZEJKI, SMS dla ANDRZEJA

W Łodzi Michel Moran spotkał się z Joanną Jędrzejczak oraz z całą grupą kulinarnych zapaleńców z Łódzkiej Kuchni Dobrego Smaku. Podczas wspólnej fety, członkowie tej inicjatywy wspólnego gotowania, poprosili doświadczonego jurora „MasterChef’a” o wskazówki, jak rozwijać kulinarny warsztat. Efektem tego spotkania było lekkie, smaczne, ale przede wszystkim zdrowe menu, zakończone wspomnianym fantazyjnym deserem autorstwa Michela.

W ramach tego samego konkursu Ania Starmach gościła w ubiegłym tygodniu w podkrakowskich Bibicach, gdzie przygotowywała uroczystą kolację z okazji 20. rocznicy ślubu rodziców laureatki konkursu. Z kolei w najbliższą środę Magda Gessler zabierze nagrodzonego w konkursie warszawiaka i jego przyjaciół do restauracji „U Fukiera”, w której szef kuchni opowie, na czym polega sekret kulinarnego sukcesu.

Prognoza pogody na 16 dni: Ciepło, a nawet bardzo ciepło [TVN Meteo Active/x-news]:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany